">
Hart.GratisHandleiding.eu

Gratis Handleiding (en veel meer). De site met gratis handleidingen, handleidingen om gratis software te downloaden, gratis games te spelen, dvd's te kopieeren, te besparen, vakantie- en reistips, pagina's voor kinderfeestjes en kinderen, senioren, dating, online casino spelen, handleiding bridge, handleiding schaken en dammen, handleiding sociale netwerken en veel meer..... Verder vindt u ook de beste surftips.

HOME HANDLEIDINGEN

Rubrieken:

 Lifestyle en mode

   Accessoires

   Cosmetica

     Cosmetica winkels

   E-cards gratis

   Spaarprogramma vrouwen

   Speciale winkels

   Trouwen

     Bruidstaart zelf maken

     DE trouwjurk

     Trouwkaarten zelf maken

     Wat neem je mee in je tas

     Bedankjes?

   Valentijn

     Cadeau winkels

     Sieraden winkels

   Vrouwen autoverzekering

   Vrouwenbladen op internet

  Online winkelen

   WEBGIDS Online winkelen

   Cadeau shops

   Diverse online shops

   Exclusieve online shops

   Foto's

   Keukenbenodigdheden

   Kleding

   Kleding (exclusieve shops)

   Schoenen

   Sieraden

   Sport shops

   Teleshopping

   Tuin, BBQ

  Woonartikelen

RECEPTEN ZOEKEN CONTACT ZOEKEN

Lifestyle wat is het?

 

Op deze pagina's vindt u alles over Lifestyle. Wij kunnen u natuurlijk niet onthouden wat Lifestyle eigenlijk is. Kortom: Levenswijze. Voor diegene onder ons die meer willen weten over lifestyle. Hierbij de uitleg:

Wat is lifestyle? Wij hebben gekeken wat Wikipedia te melden heeft over lifestyle en dat is het volgende:
De marketingterm lifestyle is ontleend aan het Engels. In het Engels betekent het simpelweg de kenmerkende manier van leven van een individu, groep of (sub)cultuur. Men vertaalt het woord in Nederland nogal eens met het barbarisme leef- of levensstijl maar de correcte Nederlandse vertaling is levenswijze.

Hoewel het neutrale Engelse begrip lifestyle is geannexeerd als marketingterm voor marktsegmentering op grond van consumentengedrag, is er een ook omgekeerde beweging waarbij consumenten een bepaalde lifestyle aannemen om bij een bepaalde groep te horen. In dit verband hangt het begrip samen met de term imago of image: hoe wil men overkomen. Lifestyle of levensstijl betreft dus vooral uiterlijkheden, maar het is onder de steeds zwaarder wordende druk van de markt en de commercie, en het gebrek aan goed taalonderwijs in hoog tempo het oorspronkelijke begrip levenswijze aan het verdringen.

De uiterlijk waarneembare manier van leven van mensen, datgene wat  duidelijk waarneembaar is voor anderen, kan diep verankerd zijn in een  onderliggende religie of een andere ideologie of levensbeschouwing; men spreekt dan eerder van levenswijze dan van leef- of levensstijl. Levenstijl, lifestyle suggereert een oppervlakkiger subcultuur waar men makkelijk door uiterlijk gedrag en kleding bij kan horen: een werkomgeving, woonomgeving, een vrijetijdsbesteding. Voor mensen die (nog) niet weten 'wie' of hoe ze willen zijn of leven,  of mensen die onzeker zijn over hun 'identiteit', hebben marketeers en  reclamemensen allerlei producten en merken bedacht waarmee een lifestyle 'gecreeerd' ofwel nagedaan kan worden; stijltjes gebaseerd op glamour, speciale tv-programma's, roddelbladen en modetrends die een bepaalde -  hippe, protesterende, machtige, stoere, sexy enzovoort - indruk wekken.  Het gaat dus bij lifestyle om uiterlijk, om 'markten', om 'niches', kortom: commercie.

Uiteindelijk wordt, bijvoorbeeld door reclame of sponsoring, geprobeerd om bepaalde producten te verbinden, te associeeren met een bepaalde lifestyle: bepaalde merken (sigaretten, drankjes, parfums) die bij een 'jonge' en 'zelfverzekerde' lifestyle zouden passen, of campers en stationwagens die juist ideaal zijn voor mensen die een 'actief' gezinsleven  ambieren. Ook bepaalde tv-zenders en omroeporganisaties associeren zich  graag met een bepaalde lifestyle zoals MTV als zender voor jeugdige licht 'rebellerende' personen. Het vroegere Veronica is beroemd om zijn Je bent jong en je wilt wat!.

Bedrijven en producenten die hun marketing op een specifieke doelgroep met een bepaalde lifestyle richten, kunnen hiervan sterk profiteren doordat ze voorzien in een  vermeende 'behoefte' die bij een bepaalde uiterlijke stijl van leven  hoort. Of ze kunnen de producten of diensten door de gevoelsmatige  koppeling aan een gewenste lifestyle juist gekocht worden door personen die daar bij willen horen.

Sommige 'doelgroepen' zijn gevoeliger voor hebbedingen en lifestyle-spullen dan andere. Belangrijke 'doelgroepen' (=toekomstige afnemers) worden  gezocht onder jonge mensen die vaak nog onzeker en makkelijk  beinvloedbaar zijn, en door koopkrachtige parvenu's of nouveaux-riches die weliswaar de financiele middelen hebben, maar vooral ook toegang  zoeken tot een nieuwe, hogere, sociale klasse: de zogeheten luxury marketing.

 

   | Over deze site | Disclaimer |
Neem contact op met de webmaster via contact met opmerkingen en tips

 

 TV/radio:

 Radio luisteren:webradio

 Wat is er op TV?

 TV gids (alle zenders)

 Uitzending gemist

 

 Verkeer:

 Files

 Routeplanner

 

 Nieuws/weer:

 NOS headlines

 Algemeen Dagblad

 Laatste nieuws

 Telegraaf

 Volkskrant

 Teletekst

 Het weer

tip Online winkelen
De webshops vindt u op de volgende site!

Online shoppen en winkelen

 

 Handige hulpjes:

 Lettergrootte aanpassen

 Puzzelwoordenboek

 Online rekenmachine

 Zoeken naar mensen/adressen

 

 Handige info:

 SOS nummers

 Feestdagen 2011

 Feestdagen 2012

 Feestdagen 2013

 

 Loterijen:

 Bank-giroloterij

 Euromillions

 Staatsloterij

 Postcodeloterij

 

 Link partners

 Webgids voor online winkelen

| More